NEVARNOSTI NA SPLETU

Heker

Žrtev spletne goljufije, vdora v e-račune, izgube dragocenih podatkov si lahko tudi ti. Zaščiti se z Bitdefender programsko opremo!

Bitdefender varuje že več kot 500 milijonov uporabnikov, skrajni čas je, da ga preizkusiš tudi ti – prenesi željeno različico –  tukaj.

Oglej si našo malo videoteko na temo internetne varnosti z opisi prevar ter preglej kako hitro lahko žrtev postaneš tudi ti. Z enim nepremišljenim klikom lahko postaneš žrtev spletne zlorabe.

  • Phishing strani – to so spletne strani, ki izgledajo navidezno enako kot spletna stran vaše spletne banke, vašega spletnega e-poštnega ponudnika (npr. Gmail, Yahoo…) ali pa tudi socialnih omrežij (Facebook itd.). V resnici je taka ponarejena spletna stran namenjena pridobivanju vaših dostopnih podatkov do e-pošte, Paypal računa, Facebook računa. Si lahko predstavljate, da nekdo pod vašim imenom objavlja sporočila na socialnih omrežjih, brska po vaši e-pošti ali kar plačuje z vašim Paypal računom?
  • Izsiljevalski virus – Na različne načine lahko staknete izsiljevalski virus, ki vam zakriptira vse vaše datoteke na računalniku, ter vse podatke na mrežnih pogonih. Najboljša rešitev je antivirusna zaščita + varnostna kopija vaših podatkov na nekem iz omrežja izklopljenem trdem disku. V primeru, da varnostne kopije niste naredili, vam lahko kriminalci posredujejo  ključ, ki odklene datoteke v zameno za plačilo več 100 EUR v kriptovaluti Bitcoin. V primeru da se dovolj hitro ne odzovete, ostanejo vaši podatki izgubljeni za vedno.

Bitdefender  Antivirus preveri preden kliknete povezavo, če je varna in jo označi z zeleno kljukico

Naroči zaščito in se izogni prevari zdaj

Oglejte si prikaz napadov na računalnike v živo

Po vsem svetu ravnokar potekajo napadi na računalnike – s klikom na spodnji zemljevid si oglejte lokacije in tip napada v živo

Bitdefender grožnje

Spletne zlorabe in kako se zaščititi

Izsiljevanje na spletu – nekdo služi na naš račun!

Phishing napad na komitente 6-ih slovenskih bank

Zaščitite svoj e-bančni račun

Vedeževalec razkrije svojo skrivnost

Znajo vaši otroci poskrbeti za varnost na spletu?

Spletne prevare!

Spletna prevara pri nakupu avtomobila

Hekerski napadi v Sloveniji

Razkrite pasti spletnega nakupovanja

Hekerji.si – Izpuščena zgodba

Zakaj delamo varnostne kopije

Hekerji in ranljivosti – ENG jezik

Hekerji v Izraelu – ENG jezik

Naroči Bitdefender antivirus preden spletna prevara doleti tudi tebe.